[...] się na roślinne. A to nie do końca prawda, ponieważ różne osoby różnie metabolizują tłuszcze roślinne. Oliwa z oliwek dla wielu osób nie jest dobrym tłuszczem, bo są w niej kwasy omega-3, a zwłaszcza omega-6. Jeżeli organizm nie może ich przerobić, to z tego tłuszczu powstają prostaglandyny, które – jak potwierdziło wiele badań – mogą mieć wpływ [...]
Masz bo nie chce mi sie tłumaczyć: GOLD OMEGA-3 jest suplementem diety zwierającym wysokogatunkowy koncentrat olejowy z ryb zimnowodnych, obfitujący w kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 wykazujące wybitne właściwości prozdrowotne. Kwasy omega-3 wspomagają pracę serca i mózgu, chronią przed miażdżycą i rozwojem nowotworów, przeciwdziałają otyłości [...]
[...] W składzie nie ma nic wspomniane o tym, że siemię jest prażone. To jak to w końcu jest? W procesie prażenia pewnie uciekają wszystkie kwasy Omega-3. 2. Co do Gold Omega 3 - jakoś nie jestem zwolennikiem tabletek, więc raczej zostanę przy siemieniu lnianym i rybach. Nigdy nie wiadomo jakiego pochodzenia jest [...]
[...] a. niedobór oraz niewłaściwa proporcja kwasów tłuszczowych Omega-3 względem Omega-6, b. zachwiana równowaga między utleniaczami (wolnymi rodnikami) i przeciwutleniaczami (kwasy Omega-3 mogą odbudować szkody powstałe w wyniku procesów utleniania zachodzących w komórkach mięśnia sercowego), c. nadmiar węglowodanów prostych w diecie, które [...]
[...] proporcja kwasów tłuszczowych Omega-3 względem Omega-6, b. zachwiana równowaga między utleniaczami(wolnymi rodnikami) i przeciwutleniaczami (!!!kwasy Omega-3 mogą odbudować szkody powstałe w wyniku procesów utleniania zachodzących w komórkach mięśnia sercowego!), c. nadmiar węglowodanów prostych [...]
Mam pytanie dotyczące supli ale żeby nie promować w dziale Scitec'a innych supli to zapytam inaczej niż normalnie :D A mianowicie jeśli mam kwasy omega-3 w kapsułkach i składowo są identyczne jak jedna najpopularniejszych marek jeśli chodzi o te kwasy to warto w nie zainwestować?? Pytanie w sumie troche retoryczne ale dodam ,że o tej marce nie [...]
[...] dziennie Wysokogatunkowy olej z ryb zimnowodnych, mianowany na zawartość kwasu eikozapentaenowego (EPA) i dokozaheksaenowego (DHA), uzupełniający dietę w wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3. Zażywanie kwasów Omega 3, przyczynia się do obniżenia poziomu trójglicerydów i tzw. złego cholesterolu LDL jednocześnie zwiększając poziom [...]
[...] zostanę przy siemieniu lnianym i rybach. Nigdy nie wiadomo jakiego pochodzenia jest olej rybi znajdujący się w owych tabletkach i jaki jest stary. Natomiast w nasionach lnu kwasy Omega-3 tak łatwo nie utleniają się, więc nie trzeba się o to aż tak obawiać? kwasy z leinienia to ALA za to te o które powinieneś dbać najbardziej to epa i dha. Ala [...]
Ja znalazłem coś takiego : Ryby tłuste - bardzo korzystne dla zdrowia * Łosoś wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 3,07 g na 100 g mięsa, witaminy A, D i B12 Żyje w wodach północnej części Oceanu Atlantyckiego oraz w rzekach do niego uchodzących, zarówno po stronie europejskiej, jak i amerykańskiej. Hodowlany osiąga długość 40-60 cm [...]
[...] (pikolinian chromu, polinikotynian chromu), cynamon (cinnamonum extract) .Pozytywny wpływ na wrażliwość insulinową mogą mieć także suplementy zawierające witaminę D, E i kwasy omega 3, magnez oraz potas cynk, działanie jest zauważalne tylko w przypadku istniejących wcześniej niedoborów tych składników pokarmowych. A najlepiej 3mać czystą [...]
[...] neta zgadywał co, ale podpowiem tylko że zazwyczaj jest to jakiś niedobór pokarmowy - już zwróciłem Ci uwagę na witaminę D (chociaż to nie tyle błędy dietetyczne co brak słońca), u mnie to były kwasy omega 3. Jeszcze taki jeden hint - nie masz przypadkiem plastikowych okien, koło których zaraz po odkręceniu ogrzewania zaczynają narastać pleśnie?
[...] a 1:4 i jej zachowanie ma istotne znaczenie dla utrzymania równowagi organizmu. Kwasy omega-6 są prekursorami hormonów prozapalnych, tak zwanych prostaglandyn, podczas gdy kwasy omega-3 konkurując z odpowiednimi enzymami wykazują działanie antagonistyczne do kwasów omega-6. Dlatego nie dziwi fakt iż podwyższony poziom omega-6 wpływa na [...]
Kupiłem GALOMEGA - naturalne kwasy OMEGA-3 100 kapsułek Skład:Olej rybi 350mg EPA - 18% DHA - 12% masa kapsułki - 517mg Spsób użycia 3*1-2 dziennie, cena 10,09,- Co o tym myślicie?? Dawkowanie może być czy inaczej?? Thx za info!!
[...] omega-3 olej lniany wcale nie jest aż tak doskonałym ich źródłem. W czym zatem tkwi problem? Otóż z punktu widzenia zdrowia czy wysiłku sportowego najistostniejsze kwasy omega 3 to kwas EPA i DHA - i to one mają kluczowe znaczenie fizjologiczne. Sam kwas ALA (w oleju lnianym) może mieć istotne znaczenie jeżeli ulegnie zamianie do EPA i [...]
11.NATURELL Omega-3 120 kap. 17.00zł Nienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3 są ważne dla organizmu, ponieważ powstają z nich substancje (prostaglandyny) regulujące pracę układu krążenia, systemu odpornociowego i gospodarkę tłuszczową. Kwasy omega-3 obniżają również zbyt wysoki poziom cholesterolu i trójglicerydów. Stosowanie ich przez kilka miesięcy [...]
Z dietą kombinujesz dobrze, powoli wdrażaj zmiany żeby się przyzwyczaić do nowego trybu życia. Dołóż kwasy Omega 3, przez Ryby, tran, czy suple (tran ostatnio w promo 15zł za 250ml moge ci podesłać link na pw jak chcesz) Sorki, że nie w kolejności odpowiadam. Codziennie łykam 2 tabletki omegi z olimpu (omega gold 65%), do tego rutinovit (na [...]
[...] wynika że omega 9 i 6 (przy niedostatku omega 3) mogą sprzyjać rozwojowi raka http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwasy_t%C5%82uszczowe_omega-6 swoją droga nadmiar omega 3 tez nie jest wskazany, szczególnie u mężczyzn http://natemat.pl/73785,kwasy-omega-3-przyczyna-nowotworow czyli wychodzi że najzdrowsze są kwasy nasycone - jedzmy masło !!! :-)
Tutaj masz autorstwa Ambroziaka dość fajny opis Słowa kluczowe: kortyzol, GABA, glutamina, witamina B6, kwasy tłuszczowe omega 3. Kortyzol to najbardziej znienawidzony hormon przez sportowców z dyscyplin sylwetkowych. Wpływ na ugruntowanie się tej fatalnej reputacji miały jego dwie, zasadnicze cechy: działanie promujące rozwój tkanki tłuszczowej [...]
[...] Oprócz oleju rzepakowego cennym ich źródłem są ryby, a część osób kupuje kapsułki z omega-3 w aptece. Światowa Organizacja Zdrowia w raporcie z 2003 roku zaliczyła kwasy omega-3 do składników żywności zmniejszających ryzyko chorób sercowo-naczyniowych, cukrzycy i nowotworów złośliwych. Kwas ten wpływa ponad to na rozwój umysłowy, stan [...]